Gıda Mühendisliği (YL) Ders Kataloğu

Ders

2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı D.Form T U AKTS
LÜ-FBE-04 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik 3 0 5
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Seçmeli 2024-2025 Güz Dönemi Gıda Mühendisliği Seçmeli Dersler() 45
LÜ-GM-56 Aroma Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri 3 0 5
LÜ-GM-43 Bilimsel Çalışma Metodları 3 0 5
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 5
LÜ-GM-59 Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi 3 0 5
LÜ-GM-21 Durum Buğdayı Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-53 Duyusal Değerlendirme Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-20 Ekmek Üretim Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-33 Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı 3 0 5
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 5
LÜ-GM-15 Fonksiyonel Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-75 Gıda Ambalajlamada Yeni Yaklaşımlar 3 0 5
LÜ-GM-76 Gıda Biyosensörleri 3 0 5
LÜ-GM-70 Gıda Bulaşanları 3 0 5
LÜ-GM-66 Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri 3 0 5
LÜ-GM-67 Gıda Endüstrisinde Kullanılan Doğal Renklendiriciler 3 0 5
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-10 Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni 3 0 5
LÜ-GM-44 Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları 3 0 5
LÜ-GM-13 Gıda Muhafazasında Modern Teknikler 3 0 5
LÜ-GM-17 Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu 3 0 5
LÜ-GM-58 Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı 3 0 5
LÜ-GM-50 Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları 3 0 5
LÜ-GM-49 Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-27 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-31 Kırmızı Et Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-07 Lipid Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-24 Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler 3 0 5
LÜ-GM-63 Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri 3 0 5
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 5
LÜ-GM-77 Nanoteknoloji ve Gıda Uygulamaları 3 0 5
LÜ-GM-29 Özel Fermente Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-09 Peynir Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-26 Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler 3 0 5
LÜ-GM-54 Süt Endüstrisi İşletmeciliği 3 0 5
LÜ-GM-55 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-28 Süt Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-57 Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri 3 0 5
Toplam AKTS: 60

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı D.Form T U AKTS
LÜ-FBE-04 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik 3 0 5
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-FBE-02 Yüksek Lisans Semineri 0 2 5
Seçmeli 2024-2025 Bahar Dönemi Gıda Mühendisliği Seçmeli Dersler() 45
LÜ-GM-56 Aroma Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri 3 0 5
LÜ-GM-43 Bilimsel Çalışma Metodları 3 0 5
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 5
LÜ-GM-59 Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi 3 0 5
LÜ-GM-21 Durum Buğdayı Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-53 Duyusal Değerlendirme Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-20 Ekmek Üretim Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-33 Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı 3 0 5
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 5
LÜ-GM-15 Fonksiyonel Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-75 Gıda Ambalajlamada Yeni Yaklaşımlar 3 0 5
LÜ-GM-76 Gıda Biyosensörleri 3 0 5
LÜ-GM-70 Gıda Bulaşanları 3 0 5
LÜ-GM-66 Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri 3 0 5
LÜ-GM-67 Gıda Endüstrisinde Kullanılan Doğal Renklendiriciler 3 0 5
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-10 Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni 3 0 5
LÜ-GM-44 Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları 3 0 5
LÜ-GM-13 Gıda Muhafazasında Modern Teknikler 3 0 5
LÜ-GM-17 Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu 3 0 5
LÜ-GM-64 Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Modelleme 3 0 5
LÜ-GM-50 Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları 3 0 5
LÜ-GM-49 Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-27 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-31 Kırmızı Et Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-07 Lipid Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-24 Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler 3 0 5
LÜ-GM-63 Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri 3 0 5
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 5
LÜ-GM-77 Nanoteknoloji ve Gıda Uygulamaları 3 0 5
LÜ-GM-29 Özel Fermente Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-09 Peynir Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-26 Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler 3 0 5
LÜ-GM-54 Süt Endüstrisi İşletmeciliği 3 0 5
LÜ-GM-55 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-28 Süt Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-57 Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri 3 0 5
Toplam AKTS: 65
Tez

2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı D.Form T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı D.Form T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 30