Toggle navigation
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
21 Kasım 2024, Perşembe
English
Gıda Mühendisliği (YL)
Ana Sayfa
Genel Bilgiler
Kalite - İç Kontrol
Kalite Elçileri
Anketler
Faaliyet Raporu
Dokümanlar
Akademik
Yönetim
Akademik Kadro
Komisyonlar
Öğrenci
Öğrenci İşleri
Bilgi Sistemi
Sınavlar
Ders Katalogu
Ders Programı
Yeterlilikler
İstatislikler
İletişim
2023-2024 Katalogu İçin Tıklayınız
2022-2023 Katalogu İçin Tıklayınız
2021-2022 Katalogu İçin Tıklayınız
2020-2021 Katalogu İçin Tıklayınız
2019-2020 Katalogu İçin Tıklayınız
2018-2019 Katalogu İçin Tıklayınız
2017-2018 Katalogu İçin Tıklayınız
2016-2017 Katalogu İçin Tıklayınız
2015-2016 Katalogu İçin Tıklayınız
2014-2015 Katalogu İçin Tıklayınız
2013-2014 Katalogu İçin Tıklayınız
2012-2013 Katalogu İçin Tıklayınız
2011-2012 Katalogu İçin Tıklayınız
2010-2011 Katalogu İçin Tıklayınız
Gıda Mühendisliği (YL) Ders Kataloğu
Ders
2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
LÜ-FBE-04
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik
3
0
5
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Seçmeli
2024-2025 Güz Dönemi Gıda Mühendisliği Seçmeli Dersler()
45
LÜ-GM-56
Aroma Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-04
Beslenme İlkeleri
3
0
5
LÜ-GM-43
Bilimsel Çalışma Metodları
3
0
5
LÜ-GM-48
Bitkisel Gıda Fermantasyonları
3
0
5
LÜ-GM-59
Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
3
0
5
LÜ-GM-21
Durum Buğdayı Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-53
Duyusal Değerlendirme Teknikleri
3
0
5
LÜ-GM-20
Ekmek Üretim Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-33
Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı
3
0
5
LÜ-GM-19
Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler
3
0
5
LÜ-GM-15
Fonksiyonel Süt Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-75
Gıda Ambalajlamada Yeni Yaklaşımlar
3
0
5
LÜ-GM-76
Gıda Biyosensörleri
3
0
5
LÜ-GM-70
Gıda Bulaşanları
3
0
5
LÜ-GM-66
Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri
3
0
5
LÜ-GM-67
Gıda Endüstrisinde Kullanılan Doğal Renklendiriciler
3
0
5
LÜ-GM-45
Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler
3
0
5
LÜ-GM-10
Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni
3
0
5
LÜ-GM-44
Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları
3
0
5
LÜ-GM-13
Gıda Muhafazasında Modern Teknikler
3
0
5
LÜ-GM-17
Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu
3
0
5
LÜ-GM-58
Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı
3
0
5
LÜ-GM-50
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları
3
0
5
LÜ-GM-49
Hazır Yemek Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-27
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
3
0
5
LÜ-GM-31
Kırmızı Et Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-07
Lipid Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-24
Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler
3
0
5
LÜ-GM-63
Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri
3
0
5
LÜ-GM-35
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
3
0
5
LÜ-GM-77
Nanoteknoloji ve Gıda Uygulamaları
3
0
5
LÜ-GM-29
Özel Fermente Süt Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-09
Peynir Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-26
Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler
3
0
5
LÜ-GM-54
Süt Endüstrisi İşletmeciliği
3
0
5
LÜ-GM-55
Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-28
Süt Mikrobiyolojisi
3
0
5
LÜ-GM-18
Tahıl Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-57
Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri
3
0
5
Toplam AKTS:
60
2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
LÜ-FBE-04
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik
3
0
5
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
LÜ-FBE-02
Yüksek Lisans Semineri
0
2
5
Seçmeli
2024-2025 Bahar Dönemi Gıda Mühendisliği Seçmeli Dersler()
45
LÜ-GM-56
Aroma Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-04
Beslenme İlkeleri
3
0
5
LÜ-GM-43
Bilimsel Çalışma Metodları
3
0
5
LÜ-GM-48
Bitkisel Gıda Fermantasyonları
3
0
5
LÜ-GM-59
Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
3
0
5
LÜ-GM-21
Durum Buğdayı Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-53
Duyusal Değerlendirme Teknikleri
3
0
5
LÜ-GM-20
Ekmek Üretim Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-33
Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı
3
0
5
LÜ-GM-19
Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler
3
0
5
LÜ-GM-15
Fonksiyonel Süt Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-75
Gıda Ambalajlamada Yeni Yaklaşımlar
3
0
5
LÜ-GM-76
Gıda Biyosensörleri
3
0
5
LÜ-GM-70
Gıda Bulaşanları
3
0
5
LÜ-GM-66
Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri
3
0
5
LÜ-GM-67
Gıda Endüstrisinde Kullanılan Doğal Renklendiriciler
3
0
5
LÜ-GM-45
Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler
3
0
5
LÜ-GM-10
Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni
3
0
5
LÜ-GM-44
Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları
3
0
5
LÜ-GM-13
Gıda Muhafazasında Modern Teknikler
3
0
5
LÜ-GM-17
Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu
3
0
5
LÜ-GM-64
Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Modelleme
3
0
5
LÜ-GM-50
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları
3
0
5
LÜ-GM-49
Hazır Yemek Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-27
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
3
0
5
LÜ-GM-31
Kırmızı Et Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-07
Lipid Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-24
Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler
3
0
5
LÜ-GM-63
Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri
3
0
5
LÜ-GM-35
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
3
0
5
LÜ-GM-77
Nanoteknoloji ve Gıda Uygulamaları
3
0
5
LÜ-GM-29
Özel Fermente Süt Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-09
Peynir Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-26
Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler
3
0
5
LÜ-GM-54
Süt Endüstrisi İşletmeciliği
3
0
5
LÜ-GM-55
Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-28
Süt Mikrobiyolojisi
3
0
5
LÜ-GM-18
Tahıl Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-57
Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri
3
0
5
Toplam AKTS:
65
Tez
2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
LÜ TEZ
TEZ
0
0
20
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Toplam AKTS:
30
2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
LÜ TEZ
TEZ
0
0
20
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Toplam AKTS:
30