Gıda Mühendisliği (YL) Yüksek lisans-tezli Programı

Programı Sunan Akademik BirimGıda Mühendisliği (YL)
Program DirektörüProf. Dr. İsmail YILMAZ
Program TürüYüksek lisans-tezli Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiYüksek Lisans
Kazanılan DereceFen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak ilgili Anabilim Dalında yüksek lisans çalışmasını başarıyla tamamlayan mezunlara Yüksek Lisans diploması verilir.
Eğitim TürüTam zamanlı
Kayıt Kabul Koşulları(1) Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların; bir lisans diplomasına sahip olmaları ve müzik anasanat dalına başvuracak adaylar hariç diğer adayların, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES’ten başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmaları veya ALES sonucu yerine senato tarafından eşdeğerliği kabul edilerek başarı taban puanları belirlenen ve uluslar arası düzeyde kabul gören sınavlarda başarılı olmaları gerekir. (2) Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde başarı notu; lisans mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının %20’u, (ALES)’den alınan standart puanın %50’si ve her bir anabilim dalı için enstitü yönetim kurulunca kurulan jüri tarafından yapılan mülakat sonucu alınan puanın %30’ı toplanarak bulunur. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun en az 65 olması gerekir. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.
Önceki Öğrenmenin Tanınmasıİlgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitü içindeki başka bir enstitü anabilim dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, ilgili anabilim dalında ilan edilmiş olan yatay geçiş kontenjanına başvurabilir. Yatay geçiş; ilgili anabilim dalı başkanlığının uygun görüşü ve enstitü yönetim kurulu kararı ile olur.
Mezuniyet Koşulları Bu Yüksek Lisans programında öğrenim gören öğrenciler,
21 yerel kredilik en az 7 ders almakla,
120 AKTS alarak 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmakla
Bir yüksek lisans tezi hazırlamak ve savunmakla,
Programlarında öngörülen tüm derslerden en az CC/S notu ile başarılı olmakla yükümlüdürler.
Program AmacıGıda Mühendisliği Anabilim Dalı Lisansüstü programının amacı, gıda sanayindeki gelişmeleri izleyerek güvenli, yüksek kaliteli ve katma değerli gıda ürünlerinin üretimi amacıyla gerekli sistemlerin tasarımını, işletmesini ve geliştirmesini yapabilecek, uluslar arası alanda rekabet edebilecek düzeyde çağdaş mühendislik ve teknoloji bilgisine sahip, yapacağı araştırmalar ve üreteceği bilimsel makaleler ile üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek, alanında eğitim veren bölümlerin öncü ve yenilikçi kadrosunu oluşturacak bireyler yetiştirmektir.
Mezunların Mesleki ProfilleriYüksek Gıda Mühendisleri Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi kamu sektöründe, gıdayla ilgili işletmelerde, proje mühendisi, işletme mühendisi, yatırım uzmanı, danışman ve kalite uzmanı olarak özel sektörde görev alabilmelerinin yanı sıra akademik çalışmalarına devam edebildikleri gibi kendi işlerini de kurabilmektedirler.
Bir Üst Dereceye GeçişYüksek lisans programını başarı ile tamamlayan mezunlar, ALES sınavından geçerli notu almaları , İngilizce dil yetkinliğini sağlamaları koşuluyla gerek kendi alanlarında gerekse çok disiplinli alanlarında doktora programlarına başvurabilir ve mülakat sınavında başarılı olmaları halinde kabul edilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Başarılı sayılmak için başarı notunun yüksek lisans programında en az 65 puan olması gerekir.

Notlar

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir. Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.

Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 Puan

 Harfli Notu 

 Katsayı 

 Başarı Durumu

 90-100 

  AA

  4.00

 Başarılı

 85-89

  BA

  3.50

 Başarılı

 80-84

  BB

  3.00

 Başarılı

 75-79

  CB

  2.50

 Başarılı

 65-74

  CC

  2.00

 Başarılı

 0-64

  FF

  0

 Başarısız

Eğitim Öğretim Metotları

Eğitim Öğretim Metotları:

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

 

EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ *

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

 

   
     

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha / Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme / Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri / Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

 

Program Çıktıları

1-Alanında uygulanan güncel teknik ve yöntemler ile bunların kısıtları hakkında kapsamlı bilgi sahibi olma
2-Deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi
3-Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilme ve elde edilen sonuçların, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilme becerisi
4-Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında bilimsel, sosyal ve etik değerleri dikkate alarak bu değerleri öğretebilmek ve denetleme becerisine sahip olma
5-Gıda Mühendisliği alanında bilimsel yöntemlerle bilgileri geliştirmek, eksik veya sınırlı verileri tamamlama ve kullanabilme becerisi
6-Gıda Mühendisliği alanında bir sorunu analiz etme, çözüm üretme, bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik çözümlerini kullanma, mevcut yöntemleri karşılaştırabilme, değerlendirme ve uygulayabilme becerisi
7-Gıda Mühendisliği alanında elde ettikleri bilgileri ve çözüm yöntemlerini disiplinler arası çalışmalarda uygulayabilme becerisi.
8-Gıda Mühendisliği lisans derecesi yeterlilikleri üzerine kurulan, ilgili alandaki bilgilerin genişletilmesi, derinleştirilmesi ile beraber bilimsel araştırma sonucu bilgiye ulaşabilme, değerlendirme ve uygulamaya aktarabilme becerisi
9-Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçme ve uygulama becerisi

Müfredat

Gıda Mühendisliği (YL) Kredili Ders Yapısı Şeması



Ders



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ-FBE-04 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik 3 0 5
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Seçmeli 2024-2025 Güz Dönemi Gıda Mühendisliği Seçmeli Dersler() 45
LÜ-GM-56 Aroma Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri 3 0 5
LÜ-GM-43 Bilimsel Çalışma Metodları 3 0 5
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 5
LÜ-GM-59 Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi 3 0 5
LÜ-GM-21 Durum Buğdayı Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-53 Duyusal Değerlendirme Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-20 Ekmek Üretim Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-33 Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı 3 0 5
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 5
LÜ-GM-15 Fonksiyonel Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-75 Gıda Ambalajlamada Yeni Yaklaşımlar 3 0 5
LÜ-GM-76 Gıda Biyosensörleri 3 0 5
LÜ-GM-70 Gıda Bulaşanları 3 0 5
LÜ-GM-66 Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri 3 0 5
LÜ-GM-67 Gıda Endüstrisinde Kullanılan Doğal Renklendiriciler 3 0 5
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-10 Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni 3 0 5
LÜ-GM-44 Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları 3 0 5
LÜ-GM-13 Gıda Muhafazasında Modern Teknikler 3 0 5
LÜ-GM-17 Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu 3 0 5
LÜ-GM-58 Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı 3 0 5
LÜ-GM-50 Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları 3 0 5
LÜ-GM-49 Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-27 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-31 Kırmızı Et Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-07 Lipid Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-24 Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler 3 0 5
LÜ-GM-63 Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri 3 0 5
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 5
LÜ-GM-77 Nanoteknoloji ve Gıda Uygulamaları 3 0 5
LÜ-GM-29 Özel Fermente Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-09 Peynir Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-26 Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler 3 0 5
LÜ-GM-54 Süt Endüstrisi İşletmeciliği 3 0 5
LÜ-GM-55 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-28 Süt Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-57 Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri 3 0 5
Toplam AKTS: 60

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ-FBE-04 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik 3 0 5
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-FBE-02 Yüksek Lisans Semineri 0 2 5
Seçmeli 2024-2025 Bahar Dönemi Gıda Mühendisliği Seçmeli Dersler() 45
LÜ-GM-56 Aroma Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri 3 0 5
LÜ-GM-43 Bilimsel Çalışma Metodları 3 0 5
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 5
LÜ-GM-59 Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi 3 0 5
LÜ-GM-21 Durum Buğdayı Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-53 Duyusal Değerlendirme Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-20 Ekmek Üretim Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-33 Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı 3 0 5
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 5
LÜ-GM-15 Fonksiyonel Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-75 Gıda Ambalajlamada Yeni Yaklaşımlar 3 0 5
LÜ-GM-76 Gıda Biyosensörleri 3 0 5
LÜ-GM-70 Gıda Bulaşanları 3 0 5
LÜ-GM-66 Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri 3 0 5
LÜ-GM-67 Gıda Endüstrisinde Kullanılan Doğal Renklendiriciler 3 0 5
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-10 Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni 3 0 5
LÜ-GM-44 Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları 3 0 5
LÜ-GM-13 Gıda Muhafazasında Modern Teknikler 3 0 5
LÜ-GM-17 Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu 3 0 5
LÜ-GM-64 Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Modelleme 3 0 5
LÜ-GM-50 Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları 3 0 5
LÜ-GM-49 Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-27 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-31 Kırmızı Et Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-07 Lipid Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-24 Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler 3 0 5
LÜ-GM-63 Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri 3 0 5
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 5
LÜ-GM-77 Nanoteknoloji ve Gıda Uygulamaları 3 0 5
LÜ-GM-29 Özel Fermente Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-09 Peynir Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-26 Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler 3 0 5
LÜ-GM-54 Süt Endüstrisi İşletmeciliği 3 0 5
LÜ-GM-55 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-28 Süt Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-57 Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri 3 0 5
Toplam AKTS: 65
Yıllık Toplam AKTS: 125

Tez



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

LÜ-FBE-04 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik
#
111111111
111111111
111111111
111111111
111111111
111111111
111111111
111111111
111111111
111111111
LÜ-GM-56 Aroma Kimyası
#
131131131
131131131
131131131
131131131
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri
#
244445354254
244445354254
244445354254
244445354254
LÜ-GM-43 Bilimsel Çalışma Metodları
#
111223132
113222511
221232124
211151223
211122222
131111333
321211111
121211122
221223132
121222211
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları
#
000000000
LÜ-GM-59 Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
#
111111111111111111111111113333333333333333333333333322222222222223333333333333333333333333322222222222223333333333333111111111111133333333333331111111111111
111111111111111111111111113333333333333333333333333322222222222223333333333333333333333333322222222222223333333333333111111111111133333333333331111111111111
111111111111111111111111113333333333333333333333333322222222222223333333333333333333333333322222222222223333333333333111111111111133333333333331111111111111
111111111111111111111111113333333333333333333333333322222222222223333333333333333333333333322222222222223333333333333111111111111133333333333331111111111111
111111111111111111111111113333333333333333333333333322222222222223333333333333333333333333322222222222223333333333333111111111111133333333333331111111111111
111111111111111111111111113333333333333333333333333322222222222223333333333333333333333333322222222222223333333333333111111111111133333333333331111111111111
111111111111111111111111113333333333333333333333333322222222222223333333333333333333333333322222222222223333333333333111111111111133333333333331111111111111
111111111111111111111111113333333333333333333333333322222222222223333333333333333333333333322222222222223333333333333111111111111133333333333331111111111111
111111111111111111111111113333333333333333333333333322222222222223333333333333333333333333322222222222223333333333333111111111111133333333333331111111111111
111111111111111111111111113333333333333333333333333322222222222223333333333333333333333333322222222222223333333333333111111111111133333333333331111111111111
111111111111111111111111113333333333333333333333333322222222222223333333333333333333333333322222222222223333333333333111111111111133333333333331111111111111
111111111111111111111111113333333333333333333333333322222222222223333333333333333333333333322222222222223333333333333111111111111133333333333331111111111111
111111111111111111111111113333333333333333333333333322222222222223333333333333333333333333322222222222223333333333333111111111111133333333333331111111111111
LÜ-GM-21 Durum Buğdayı Ürünleri
#
000000000000000000003333333333333333333322222222223333333333333333333322222222223333333333
000000000000000000003333333333333333333322222222223333333333333333333322222222223333333333
000000000000000000003333333333333333333322222222223333333333333333333322222222223333333333
000000000000000000003333333333333333333322222222223333333333333333333322222222223333333333
000000000000000000003333333333333333333322222222223333333333333333333322222222223333333333
000000000000000000003333333333333333333322222222223333333333333333333322222222223333333333
000000000000000000003333333333333333333322222222223333333333333333333322222222223333333333
000000000000000000003333333333333333333322222222223333333333333333333322222222223333333333
000000000000000000003333333333333333333322222222223333333333333333333322222222223333333333
000000000000000000003333333333333333333322222222223333333333333333333322222222223333333333
LÜ-GM-53 Duyusal Değerlendirme Teknikleri
#
000000000
000000000
000000000
000000000
000000400
000000000
000020000
000000000
001000000
000000000
020000000
LÜ-GM-20 Ekmek Üretim Teknolojisi
#
412343244241
412343244241
412343244241
412343244241
412343244241
412343244241
412343244241
412343244241
412343244241
412343244241
LÜ-GM-33 Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı
#
123332223
212323222
112322333
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler
#
000000000000000000333333333333333333222222222333333333030030033222222222333333333
000000000000000000333333333333333333222222222333333333003033030222222222333333333
000000000000000000333333333333333333222222222333333333303300300222222222333333333
000000000000000000333333333333333333222222222333333333030030033222222222333333333
000000000000000000333333333333333333222222222333333333030030033222222222333333333
000000000000000000333333333333333333222222222333333333300030033222222222333333333
000000000000000000333333333333333333222222222333333333000330033222222222333333333
000000000000000000333333333333333333222222222333333333030030033222222222333333333
000000000000000000333333333333333333222222222333333333030030033222222222333333333
LÜ-GM-15 Fonksiyonel Süt Ürünleri
#
454545145455
LÜ-GM-75 Gıda Ambalajlamada Yeni Yaklaşımlar
#
400000000
400000000
400000000
400000000
400000000
LÜ-GM-76 Gıda Biyosensörleri
#
400000000
400000000
400000000
400000000
LÜ-GM-70 Gıda Bulaşanları
#
505000055
505000055
502000055
505000055
LÜ-GM-66 Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri
#
000000000
000000000
000000000
000000000
000010000
000000000
000000000
000200000
000000000
003000000
000000000
000000000
000000000
000000000
LÜ-GM-67 Gıda Endüstrisinde Kullanılan Doğal Renklendiriciler
#
505005053
505005053
505005053
555005053
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler
#
111111122
211121111
111121111
111111141
112212222
111111142
111221221
211111221
221112222
112211141
LÜ-GM-10 Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni
#
132200001
131000030
111200302
111020003
121000200
111020330
231000300
131021300
231002300
131031301
LÜ-GM-44 Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları
#
530005055
530005055
530005055
LÜ-GM-13 Gıda Muhafazasında Modern Teknikler
#
343343544125
LÜ-GM-17 Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu
#
545353444435
LÜ-GM-58 Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı
#
222222222222111111111111333333333333333333333333222222222222333333333333333333333333222222222222333333333333222222222222333333333333111111111111
222222222222111111111111333333333333333333333333222222222222333333333333333333333333222222222222333333333333222222222222333333333333111111111111
222222222222111111111111333333333333333333333333222222222222333333333333333333333333222222222222333333333333222222222222333333333333111111111111
222222222222111111111111333333333333333333333333222222222222333333333333333333333333222222222222333333333333222222222222333333333333111111111111
222222222222111111111111333333333333333333333333222222222222333333333333333333333333222222222222333333333333222222222222333333333333111111111111
222222222222111111111111333333333333333333333333222222222222333333333333333333333333222222222222333333333333222222222222333333333333111111111111
222222222222111111111111333333333333333333333333222222222222333333333333333333333333222222222222333333333333222222222222333333333333111111111111
222222222222111111111111333333333333333333333333222222222222333333333333333333333333222222222222333333333333222222222222333333333333111111111111
222222222222111111111111333333333333333333333333222222222222333333333333333333333333222222222222333333333333222222222222333333333333111111111111
222222222222111111111111333333333333333333333333222222222222333333333333333333333333222222222222333333333333222222222222333333333333111111111111
222222222222111111111111333333333333333333333333222222222222333333333333333333333333222222222222333333333333222222222222333333333333111111111111
222222222222111111111111333333333333333333333333222222222222333333333333333333333333222222222222333333333333222222222222333333333333111111111111
LÜ-GM-50 Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları
#
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000003
000000000
000000300
000200000
000000000
003000000
000000000
LÜ-GM-49 Hazır Yemek Teknolojisi
#
000000000
000000000
000000000
LÜ-GM-27 İleri Gıda Mikrobiyolojisi
#
311113131
311113131
311113131
311113131
311113131
311113131
LÜ-GM-31 Kırmızı Et Teknolojisi
#
231232313
133232241
111221210
LÜ-GM-07 Lipid Kimyası
#
440030003
440030003
440030003
LÜ-GM-24 Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler
#
124003000
124003000
124003000
024003000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
LÜ-GM-63 Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri
#
300030000
300030000
300030000
300030000
300030000
300030000
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
#
540030403
540030403
540030403
LÜ-GM-77 Nanoteknoloji ve Gıda Uygulamaları
#
400000000
400000000
400000000
LÜ-GM-29 Özel Fermente Süt Ürünleri
#
300003000
300003000
300003000
LÜ-GM-09 Peynir Teknolojisi
#
112331111
121112211
122121211
222211121
111225121
LÜ-GM-26 Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler
#
002302000
002302000
002302000
002302000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
LÜ-GM-54 Süt Endüstrisi İşletmeciliği
#
311311131
LÜ-GM-55 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi
#
311311131
LÜ-GM-28 Süt Mikrobiyolojisi
#
311113131
311113131
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası
#
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
000000000
LÜ-GM-57 Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri
#
213424433333
213424433333
213424433333
213424433333
213424433333
213424433333
213424433333
213424433333
213424433333
213424433333
213424433333
213424433333
213424433333
213424433333
LÜ TEZ TEZ
#
000211022
101211022
110222022
112120022