Gıda Mühendisliği (YL) Ders Kataloğu |
|||||
Ders |
|||||
---|---|---|---|---|---|
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
LÜ-FBE-04 | Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-FBE-01 | Uzmanlık Alan Dersi | 8 | 0 | 10 | |
Seçmeli | 2021-2022 GIDA MÜH.() | 45 | |||
LÜ-GM-14 | Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları | 3 | 0 | 5 | |
Seçmeli | 2022-2023 GÜZ(a) | 45 | |||
LÜ-GM-56 | Aroma Kimyası | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-04 | Beslenme İlkeleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-43 | Bilimsel Çalışma Metodları | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-59 | Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-21 | Durum Buğdayı Ürünleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-53 | Duyusal Değerlendirme Teknikleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-20 | Ekmek Üretim Teknolojisi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-33 | Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-32 | Fermente Et Ürünleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-19 | Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-15 | Fonksiyonel Süt Ürünleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-66 | Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-67 | Gıda Endüstrisinde Kullanılan Doğal Renklendiriciler | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-45 | Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-65 | Gıdalarda Tekstür ve Reoloji | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-44 | Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-13 | Gıda Muhafazasında Modern Teknikler | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-17 | Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-64 | Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Modelleme | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-58 | Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-46 | Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-23 | Gıda Toksikolojisi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-50 | Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-49 | Hazır Yemek Teknolojisi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-27 | İleri Gıda Mikrobiyolojisi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-31 | Kırmızı Et Teknolojisi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-07 | Lipid Kimyası | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-40 | Meyve Suyu Üretim Teknolojisi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-24 | Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-63 | Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-35 | Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-29 | Özel Fermente Süt Ürünleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-09 | Peynir Teknolojisi | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-26 | Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-54 | Süt Endüstrisi İşletmeciliği | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-55 | Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-28 | Süt Mikrobiyolojisi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-18 | Tahıl Kimyası | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-57 | Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-36 | Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi | 3 | 0 | 5 | |
Toplam AKTS: | 105 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
LÜ-FBE-04 | Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-FBE-01 | Uzmanlık Alan Dersi | 8 | 0 | 10 | |
LÜ-FBE-02 | Yüksek Lisans Semineri | İzlence | 0 | 2 | 5 |
Seçmeli | 2022-2023 BAHAR DERSLER() | 45 | |||
LÜ-GM-56 | Aroma Kimyası | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-04 | Beslenme İlkeleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-43 | Bilimsel Çalışma Metodları | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-48 | Bitkisel Gıda Fermantasyonları | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-59 | Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-21 | Durum Buğdayı Ürünleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-53 | Duyusal Değerlendirme Teknikleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-20 | Ekmek Üretim Teknolojisi | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-33 | Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-32 | Fermente Et Ürünleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-19 | Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-15 | Fonksiyonel Süt Ürünleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-75 | Gıda Ambalajlamada Yeni Yaklaşımlar | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-76 | Gıda Biyosensörleri | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-66 | Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-67 | Gıda Endüstrisinde Kullanılan Doğal Renklendiriciler | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-45 | Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-44 | Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-13 | Gıda Muhafazasında Modern Teknikler | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-17 | Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-64 | Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Modelleme | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-58 | Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-23 | Gıda Toksikolojisi | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-50 | Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-49 | Hazır Yemek Teknolojisi | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-27 | İleri Gıda Mikrobiyolojisi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-31 | Kırmızı Et Teknolojisi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-07 | Lipid Kimyası | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-24 | Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-35 | Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-77 | Nanoteknoloji ve Gıda Uygulamaları | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-29 | Özel Fermente Süt Ürünleri | İzlence | 3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-09 | Peynir Teknolojisi | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-26 | Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-54 | Süt Endüstrisi İşletmeciliği | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-55 | Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi | 3 | 0 | 5 | |
LÜ-GM-28 | Süt Mikrobiyolojisi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
Toplam AKTS: | 65 | ||||
Tez |
|||||
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
LÜ TEZ | TEZ | 0 | 0 | 20 | |
LÜ-FBE-01 | Uzmanlık Alan Dersi | 8 | 0 | 10 | |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
LÜ TEZ | TEZ | İzlence | 0 | 0 | 20 |
LÜ-FBE-01 | Uzmanlık Alan Dersi | 8 | 0 | 10 | |
Toplam AKTS: | 30 |