Gıda Mühendisliği (YL) Ders Kataloğu
Ders
2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ-FBE-04
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik
3
0
5
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Seçmeli
2019-2020 Güz Dönemi Gıda Mühendisliği Açılacak Dersler()
45
LÜ-GM-56
Aroma Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-04
Beslenme İlkeleri
3
0
5
LÜ-GM-43
Bilimsel Çalışma Metodları
3
0
5
LÜ-GM-48
Bitkisel Gıda Fermantasyonları
3
0
5
LÜ-GM-59
Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
3
0
5
LÜ-GM-21
Durum Buğdayı Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-53
Duyusal Değerlendirme Teknikleri
3
0
5
LÜ-GM-20
Ekmek Üretim Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-33
Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı
3
0
5
LÜ-GM-32
Fermente Et Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-19
Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler
3
0
5
LÜ-GM-15
Fonksiyonel Süt Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-61
Gıda Fermantasyon Prosesleri
3
0
5
LÜ-GM-45
Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler
3
0
5
LÜ-GM-10
Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni
3
0
5
LÜ-GM-65
Gıdalarda Tekstür ve Reoloji
3
0
5
LÜ-GM-13
Gıda Muhafazasında Modern Teknikler
3
0
5
LÜ-GM-17
Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu
3
0
5
LÜ-GM-64
Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Modelleme
3
0
5
LÜ-GM-58
Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı
3
0
5
LÜ-GM-46
Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum
3
0
5
LÜ-GM-23
Gıda Toksikolojisi
3
0
5
LÜ-GM-50
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları
3
0
5
LÜ-GM-49
Hazır Yemek Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-03
İleri Gıda Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-27
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
3
0
5
LÜ-GM-41
Kurutma Teknikleri
3
0
5
LÜ-GM-07
Lipid Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-40
Meyve Suyu Üretim Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-24
Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler
3
0
5
LÜ-GM-63
Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri
3
0
5
LÜ-GM-35
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
3
0
5
LÜ-GM-09
Peynir Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-26
Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler
3
0
5
LÜ-GM-42
Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi
3
0
5
LÜ-GM-54
Süt Endüstrisi İşletmeciliği
3
0
5
LÜ-GM-55
Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-28
Süt Mikrobiyolojisi
3
0
5
LÜ-GM-14
Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları
3
0
5
LÜ-GM-12
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler
3
0
5
LÜ-GM-18
Tahıl Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-57
Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri
3
0
5
LÜ-GM-36
Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi
3
0
5
Toplam AKTS:
60
2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ-FBE-04
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik
3
0
5
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
LÜ-FBE-02
Yüksek Lisans Semineri
0
2
5
Seçmeli
2019-2020 Bahar Dönemi Gıda Mühendisliği Açılacak Dersler()
45
LÜ-GM-56
Aroma Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-04
Beslenme İlkeleri
3
0
5
LÜ-GM-43
Bilimsel Çalışma Metodları
3
0
5
LÜ-GM-48
Bitkisel Gıda Fermantasyonları
3
0
5
LÜ-GM-59
Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
3
0
5
LÜ-GM-21
Durum Buğdayı Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-53
Duyusal Değerlendirme Teknikleri
3
0
5
LÜ-GM-20
Ekmek Üretim Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-33
Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı
3
0
5
LÜ-GM-32
Fermente Et Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-19
Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler
3
0
5
LÜ-GM-22
Fonksiyonel Gıdalar
3
0
5
LÜ-GM-15
Fonksiyonel Süt Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-62
Gıda Endüstrisinde Atık va Yan Ürünler, Değerlendirme Yöentemleri ve Biyokütle Dönüşümü
3
0
5
LÜ-GM-61
Gıda Fermantasyon Prosesleri
3
0
5
LÜ-GM-45
Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler
3
0
5
LÜ-GM-10
Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni
3
0
5
LÜ-GM-65
Gıdalarda Tekstür ve Reoloji
3
0
5
LÜ-GM-44
Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları
3
0
5
LÜ-GM-13
Gıda Muhafazasında Modern Teknikler
3
0
5
LÜ-GM-17
Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu
3
0
5
LÜ-GM-64
Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Modelleme
3
0
5
LÜ-GM-58
Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı
3
0
5
LÜ-GM-46
Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum
3
0
5
LÜ-GM-23
Gıda Toksikolojisi
3
0
5
LÜ-GM-50
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları
3
0
5
LÜ-GM-49
Hazır Yemek Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-03
İleri Gıda Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-27
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
3
0
5
LÜ-GM-31
Kırmızı Et Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-41
Kurutma Teknikleri
3
0
5
LÜ-GM-25
Laktik ASit Bakterileri
3
0
5
LÜ-GM-07
Lipid Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-52
Malt ve Bira Teknolojii
3
0
5
LÜ-GM-40
Meyve Suyu Üretim Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-24
Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler
3
0
5
LÜ-GM-63
Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri
3
0
5
LÜ-GM-35
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
3
0
5
LÜ-GM-08
Peynir Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi
3
0
5
LÜ-GM-09
Peynir Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-26
Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler
3
0
5
LÜ-GM-42
Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi
3
0
5
LÜ-GM-54
Süt Endüstrisi İşletmeciliği
3
0
5
LÜ-GM-55
Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-06
Süt Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-28
Süt Mikrobiyolojisi
3
0
5
LÜ-GM-14
Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları
3
0
5
LÜ-GM-18
Tahıl Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-57
Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri
3
0
5
LÜ-GM-36
Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi
3
0
5
Toplam AKTS:
65
Tez
2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ TEZ
TEZ
0
0
20
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Toplam AKTS:
30
2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ TEZ
TEZ
0
0
20
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Toplam AKTS:
30