Gıda Mühendisliği (YL) Ders Kataloğu
Ders
2015 - 2016 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
8248001002
Gıda İşlemede Yeni Teknolojiler
0
0
5
8248011030
Meyve ve Sebze Ürünlerinde Kalite kontrol
0
0
5
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Seçmeli
2015-2016 Güz Dönemi Gıda Mühendisliği Seçmeli Dersleri()
25
LÜ-GM-56
Aroma Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-04
Beslenme İlkeleri
3
0
5
LÜ-GM-43
Bilimsel Çalışma Metodları
3
0
5
LÜ-GM-48
Bitkisel Gıda Fermantasyonları
3
0
5
LÜ-GM-59
Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
3
0
5
UBT 705
Biyokimyasal Reaksiyon Genetiği
3
0
8
LÜ-GM-21
Durum Buğdayı Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-33
Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı
3
0
5
LÜ-GM-32
Fermente Et Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-19
Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler
3
0
5
LÜ-GM-15
Fonksiyonel Süt Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-62
Gıda Endüstrisinde Atık va Yan Ürünler, Değerlendirme Yöentemleri ve Biyokütle Dönüşümü
3
0
5
LÜ-GM-61
Gıda Fermantasyon Prosesleri
3
0
5
LÜ-GM-45
Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler
3
0
5
LÜ-GM-44
Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları
3
0
5
GDM 717
Gıda Reolojisi
3
0
7
LÜ-GM-58
Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı
3
0
5
LÜ-GM-23
Gıda Toksikolojisi
3
0
5
LÜ-GM-49
Hazır Yemek Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-03
İleri Gıda Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-41
Kurutma Teknikleri
3
0
5
LÜ-GM-07
Lipid Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-40
Meyve Suyu Üretim Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-63
Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri
3
0
5
LÜ-GM-35
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
3
0
5
LÜ-GM-42
Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi
3
0
5
LÜ-GM-54
Süt Endüstrisi İşletmeciliği
3
0
5
LÜ-GM-55
Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-12
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler
3
0
5
LÜ-GM-18
Tahıl Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-57
Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri
3
0
5
LÜ-GM-36
Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi
3
0
5
Toplam AKTS:
45
2015 - 2016 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
8248001018
Emülsiyon Tipi Et Ürünleri(Yıllık)
0
0
5
8248001016
Meyve Suları Durultma Teknikleri
0
0
5
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
LÜ-FBE-02
Yüksek Lisans Semineri
0
2
5
Seçmeli
2015-2016 Bahar Dönemi Gıda Mühendisliği Seçmeli Dersler()
25
LÜ-GM-56
Aroma Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-04
Beslenme İlkeleri
3
0
5
LÜ-GM-43
Bilimsel Çalışma Metodları
3
0
5
LÜ-GM-48
Bitkisel Gıda Fermantasyonları
3
0
5
LÜ-GM-59
Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
3
0
5
LÜ-GM-21
Durum Buğdayı Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-33
Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı
3
0
5
LÜ-GM-32
Fermente Et Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-19
Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler
3
0
5
LÜ-GM-15
Fonksiyonel Süt Ürünleri
3
0
5
LÜ-GM-62
Gıda Endüstrisinde Atık va Yan Ürünler, Değerlendirme Yöentemleri ve Biyokütle Dönüşümü
3
0
5
LÜ-GM-61
Gıda Fermantasyon Prosesleri
3
0
5
LÜ-GM-45
Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler
3
0
5
LÜ-GM-10
Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni
3
0
5
LÜ-GM-44
Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları
3
0
5
LÜ-GM-58
Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı
3
0
5
LÜ-GM-46
Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum
3
0
5
LÜ-GM-23
Gıda Toksikolojisi
3
0
5
LÜ-GM-50
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları
3
0
5
LÜ-GM-49
Hazır Yemek Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-03
İleri Gıda Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-41
Kurutma Teknikleri
3
0
5
LÜ-GM-07
Lipid Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-40
Meyve Suyu Üretim Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-24
Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler
3
0
5
LÜ-GM-63
Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri
3
0
5
LÜ-GM-35
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
3
0
5
LÜ-GM-42
Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi
3
0
5
LÜ-GM-54
Süt Endüstrisi İşletmeciliği
3
0
5
LÜ-GM-55
Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi
3
0
5
LÜ-GM-18
Tahıl Kimyası
3
0
5
LÜ-GM-57
Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri
3
0
5
Toplam AKTS:
50
Tez
2015 - 2016 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ TEZ
TEZ
0
0
20
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Toplam AKTS:
30
2015 - 2016 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ TEZ
TEZ
0
0
20
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Toplam AKTS:
30