Gıda Mühendisliği (YL) Ders Kataloğu

Ders

2015 - 2016 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
8248001002 Gıda İşlemede Yeni Teknolojiler 0 0 5
8248011030 Meyve ve Sebze Ürünlerinde Kalite kontrol 0 0 5
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Seçmeli 2015-2016 Güz Dönemi Gıda Mühendisliği Seçmeli Dersleri() 25
LÜ-GM-56 Aroma Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri 3 0 5
LÜ-GM-43 Bilimsel Çalışma Metodları 3 0 5
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 5
LÜ-GM-59 Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi 3 0 5
UBT 705 Biyokimyasal Reaksiyon Genetiği 3 0 8
LÜ-GM-21 Durum Buğdayı Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-33 Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı 3 0 5
LÜ-GM-32 Fermente Et Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 5
LÜ-GM-15 Fonksiyonel Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-62 Gıda Endüstrisinde Atık va Yan Ürünler, Değerlendirme Yöentemleri ve Biyokütle Dönüşümü 3 0 5
LÜ-GM-61 Gıda Fermantasyon Prosesleri 3 0 5
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-44 Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları 3 0 5
GDM 717 Gıda Reolojisi 3 0 7
LÜ-GM-58 Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı 3 0 5
LÜ-GM-23 Gıda Toksikolojisi 3 0 5
LÜ-GM-49 Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-03 İleri Gıda Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-41 Kurutma Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-07 Lipid Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-40 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-63 Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri 3 0 5
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 5
LÜ-GM-42 Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi 3 0 5
LÜ-GM-54 Süt Endüstrisi İşletmeciliği 3 0 5
LÜ-GM-55 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-12 Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler 3 0 5
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-57 Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-36 Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi 3 0 5
Toplam AKTS: 45

2015 - 2016 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
8248001018 Emülsiyon Tipi Et Ürünleri(Yıllık) 0 0 5
8248001016 Meyve Suları Durultma Teknikleri 0 0 5
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-FBE-02 Yüksek Lisans Semineri 0 2 5
Seçmeli 2015-2016 Bahar Dönemi Gıda Mühendisliği Seçmeli Dersler() 25
LÜ-GM-56 Aroma Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri 3 0 5
LÜ-GM-43 Bilimsel Çalışma Metodları 3 0 5
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 5
LÜ-GM-59 Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi 3 0 5
LÜ-GM-21 Durum Buğdayı Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-33 Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı 3 0 5
LÜ-GM-32 Fermente Et Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 5
LÜ-GM-15 Fonksiyonel Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-62 Gıda Endüstrisinde Atık va Yan Ürünler, Değerlendirme Yöentemleri ve Biyokütle Dönüşümü 3 0 5
LÜ-GM-61 Gıda Fermantasyon Prosesleri 3 0 5
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-10 Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni 3 0 5
LÜ-GM-44 Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları 3 0 5
LÜ-GM-58 Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı 3 0 5
LÜ-GM-46 Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum 3 0 5
LÜ-GM-23 Gıda Toksikolojisi 3 0 5
LÜ-GM-50 Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları 3 0 5
LÜ-GM-49 Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-03 İleri Gıda Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-41 Kurutma Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-07 Lipid Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-40 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-24 Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler 3 0 5
LÜ-GM-63 Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri 3 0 5
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 5
LÜ-GM-42 Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi 3 0 5
LÜ-GM-54 Süt Endüstrisi İşletmeciliği 3 0 5
LÜ-GM-55 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-57 Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri 3 0 5
Toplam AKTS: 50
Tez

2015 - 2016 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 30

2015 - 2016 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 30