Gıda Mühendisliği (YL) Ders Kataloğu
|
Bilimsel Hazırlık
|
2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
GM 404 |
Bitkisel Yağ Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 402 |
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi
|
|
2 |
2 |
5 |
GM 414 |
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
Seçmeli |
() |
|
GM 208 |
Genel Mikrobiyoloji
|
|
3 |
0 |
5 |
GM 311 |
Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikolojisi
|
|
2 |
0 |
5 |
405 |
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi
|
|
2 |
0 |
5 |
GM 402 |
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
406 |
Özel Gıdalar Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
GM 308 |
Süt Teknolojise Giriş
|
|
3 |
0 |
5 |
Toplam AKTS: |
13 |
Ders
|
2010 - 2011 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
LÜ-GM-56 |
Aroma Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-43 |
Bilimsel Çalışma Metodları
|
|
3 |
0 |
5 |
543 |
Bitkisel Gıda Fermantasyonları
|
|
3 |
0 |
8 |
LÜ-GM-48 |
Bitkisel Gıda Fermantasyonları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-59 |
Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
|
|
3 |
0 |
5 |
ATHINE03004 |
Chemistry and Analysis of Wine and Must
|
|
3 |
0 |
4 |
LÜ-GM-11 |
Dondurma Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-21 |
Durum Buğdayı Ürünleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-53 |
Duyusal Değerlendirme Teknikleri
|
|
3 |
0 |
5 |
553 |
Duyusal Değerlendirme Teknikleri
|
|
5 |
0 |
8 |
ATHINE03006 |
English for Academic Purposes in Agriculturally Related Topics
|
|
0 |
0 |
2 |
LÜ-GM-34 |
Et Ürünleri Hijyeni
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-33 |
Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-22 |
Fonksiyonel Gıdalar
|
|
3 |
0 |
5 |
517 |
Fonksiyonel Gıdalar
|
|
3 |
0 |
8 |
ATHINE03008 |
Food Chemistry I
|
|
3 |
0 |
5 |
ATHINE03009 |
Food Chemistry II
|
|
0 |
0 |
5 |
LÜ-GM-61 |
Gıda Fermantasyon Prosesleri
|
|
3 |
0 |
5 |
532 |
Gıda İşlemede Yeni Eğilimler
|
|
3 |
0 |
8 |
LÜ-GM-45 |
Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-10 |
Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-17 |
Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-46 |
Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-50 |
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları
|
|
3 |
0 |
5 |
ATHINE03005 |
Greek as a Foreign Language
|
|
3 |
0 |
3 |
LÜ-GM-49 |
Hazır Yemek Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-03 |
İleri Gıda Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-27 |
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-41 |
Kurutma Teknikleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-25 |
Laktik ASit Bakterileri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-07 |
Lipid Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
ATHINE03007 |
Part of Postgraduated Thesis (Laboratory Work)
|
|
0 |
0 |
0 |
LÜ-GM-42 |
Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-55 |
Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-06 |
Süt Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-28 |
Süt Mikrobiyolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-14 |
Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-18 |
Tahıl Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
10 |
LÜ-GM-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
10 |
LÜ-GM-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
8 |
ATHINE03003 |
Wine Mivrobiology
|
|
3 |
0 |
4 |
ATHINE03001 |
Wine Technlogy I
|
|
3 |
0 |
4 |
ATHINE03002 |
Wine Technlogy II
|
|
0 |
0 |
4 |
LÜ-GM-36 |
Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
Toplam AKTS: |
236 |
2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
LÜ-GM-60 |
Doktora Semineri
|
|
0 |
2 |
5 |
LÜ-GM-60 |
Doktora Semineri
|
|
0 |
2 |
5 |
LÜ-GM-61 |
Gıda Fermantasyon Prosesleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-TE-17 |
Gıda Sanayi İşletmelerinde Stratejik Planlama ve Yönetimi
|
|
2 |
2 |
5 |
551 |
Seminer I, II
|
|
0 |
2 |
4 |
LÜ-GM-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
10 |
LÜ-GM-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
10 |
LÜ-GM-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
10 |
LÜ-GM-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
10 |
LÜ-GM-02 |
Yüksek Lisans Semineri
|
|
0 |
2 |
5 |
YL TEZ |
Yüksek Lisans Tezi(Yıllık)
|
|
0 |
0 |
52 |
LÜ-GM-36 |
Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
Seçmeli |
Gıda Mühendisliği BölümüDers 2010 - 2011 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) |
26 |
LÜ-GM-56 |
Aroma Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-04 |
Beslenme İlkeleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-43 |
Bilimsel Çalışma Metodları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-48 |
Bitkisel Gıda Fermantasyonları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-59 |
Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi
|
|
3 |
0 |
5 |
GMYL 520 |
Buğdaylarda Teknoloji Kalitesinin Belirlenmesi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-11 |
Dondurma Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-39 |
Dondurulmuş Gıdalar Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-21 |
Durum Buğdayı Ürünleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-53 |
Duyusal Değerlendirme Teknikleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-20 |
Ekmek Üretim Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
AKDÜ3 |
Et İşletmelerinde Ürün ve Kalite Güvencesi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-34 |
Et Ürünleri Hijyeni
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-33 |
Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-32 |
Fermente Et Ürünleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-19 |
Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-22 |
Fonksiyonel Gıdalar
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-15 |
Fonksiyonel Süt Ürünleri
|
|
3 |
0 |
5 |
GMYL 561 |
Gazlı İçeçekler Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-61 |
Gıda Fermantasyon Prosesleri
|
|
3 |
0 |
5 |
557 |
Gıda İşletmelerinde Sekonder Kontrol Kaynakla
|
|
3 |
0 |
8 |
LÜ-GM-45 |
Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-10 |
Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-30 |
Gıda Kaynaklı Virüsler
|
|
3 |
0 |
5 |
AKDÜ1 |
Gıda Kimyası ve Biyokimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
GMD 615 |
Gıdalarda Bozulma Etmenleri ve Mekanizmaları
|
|
3 |
0 |
5 |
AKDÜ |
Gıdalarda Su ve Su Aktivitesi
|
|
3 |
0 |
5 |
GMYL 515 |
Gıdaların Soğukta Dondurularak Muhafaza Tekniği
|
|
3 |
0 |
8 |
LÜ-GM-44 |
Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-13 |
Gıda Muhafazasında Modern Teknikler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-17 |
Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-58 |
Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-46 |
Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-23 |
Gıda Toksikolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-50 |
Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-49 |
Hazır Yemek Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-03 |
İleri Gıda Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-27 |
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-05 |
İnsanların Durumuna Göre Beslenme
|
|
3 |
0 |
5 |
AKDÜ2 |
Kabuklu Su Ürünlerinin İşlenmesi
|
|
3 |
0 |
5 |
GM 507 |
Kahvaltılık ve Yemeklik Yağ Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-31 |
Kırmızı Et Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-47 |
Krema ve Tereyağ Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-41 |
Kurutma Teknikleri
|
|
3 |
0 |
5 |
GM 504 |
Laboratuvar Tekniği
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-25 |
Laktik ASit Bakterileri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-07 |
Lipid Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-38 |
Lipidlerde Bozulma Mekanizmaları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-52 |
Malt ve Bira Teknolojii
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-40 |
Meyve Suyu Üretim Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-24 |
Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-35 |
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-29 |
Özel Fermente Süt Ürünleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-08 |
Peynir Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-09 |
Peynir Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-26 |
Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-42 |
Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi
|
|
3 |
0 |
5 |
GM 508 |
Sterilizasyon, Pastarizasyon ve Soğuk Tekniği
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-54 |
Süt Endüstrisi İşletmeciliği
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-16 |
Süt Endüstrisinde Kullanılan Starterler
|
|
3 |
0 |
5 |
GMD 611 |
Süt Endüstrisinde Kullanılan Yardımcı Maddeler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-55 |
Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-06 |
Süt Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-28 |
Süt Mikrobiyolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-14 |
Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-12 |
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-51 |
Şarap Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-18 |
Tahıl Kimyası
|
|
3 |
0 |
5 |
GM 525 |
Tahıl Ürünlerinde Katkı Maddeleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-37 |
Yağ Teknolojisinde Hidrojenasyon Uygulamaları
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-57 |
Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri
|
|
3 |
0 |
5 |
LÜ-GM-36 |
Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
Toplam AKTS: |
152 |
Tez
|
2010 - 2011 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
DR TEZ |
Doktora Tezi (Yıllık)
|
|
0 |
0 |
52 |
LÜ-GM-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
8 |
552 |
Uzmanlık Alan Dersi I,II
|
|
5 |
0 |
8 |
YL TEZ |
Yüksek Lisans Tezi(Yıllık)
|
|
0 |
0 |
52 |
Toplam AKTS: |
120 |
2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
DR TEZ |
Doktora Tezi (Yıllık)
|
|
0 |
0 |
52 |
LÜ TEZ |
TEZ
|
|
0 |
0 |
20 |
LÜ TEZ |
TEZ
|
|
0 |
0 |
20 |
LÜ-GM-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
10 |
LÜ-GM-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
8 |
LÜ-GM-01 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
|
8 |
0 |
8 |
552 |
Uzmanlık Alan Dersi I,II
|
|
5 |
0 |
8 |
YL TEZ |
Yüksek Lisans Tezi(Yıllık)
|
|
0 |
0 |
52 |
Toplam AKTS: |
178 |
Tez Sınavı Tekrarı
|
2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
552 |
Uzmanlık Alan Dersi I,II
|
|
5 |
0 |
8 |